Се прикажуваат сите 3 резултати

Над педесетгодишното искуство во технологијата за заштита на површини со емајлирање и повеќе од тридецениското искуство во производството на клучните компоненти на бојлери, одлучи компанијата Металац да започне со производство на бојлери под сопствено бренд име „Металац бојлер „ во 2006 година, од каде и го започна своето самостојно појавување на пазарот. Во 2008 година, компанијата започна со изградба на нови производствени капацитети на површина од 4.500 м2, кои беа пуштени во употреба во 2009 година. Производниот капацитет на новоизградената фабрика е 230 илјади единици годишно.

Програмата за производство вклучува:
Бојлери со среден капацитет од 30 до 120 литри, со бојлер од емајлиран и не’рѓосувачки челик,
Бојлери со голем капацитет до 500 литри со разменувачи на топлина,
Мали болјерчиња за кујна од 5, 8 и 10 литри, со емајлиран, не’рѓосувачки челик и полипропиленски котел,
Хидрофорни садови i
Батерии “Aquabi”.
Од своето основање, Бојлери Металац постепено ја проширува својата пазарна мрежа. Во моментов, бојлерите Металац се присутни во повеќе од четиристотини продажни места низ Србија, од кои во повеќе од 90 објекти на малопродажниот синџир Металац. Покрај на домашниот пазар, котлите Металац успешно се продаваат и на пазарите на земјите потписнички на договорот ЦЕФТА, на пазарот на ЕУ, како и во Русија.