Се прикажуваат сите 4 резултати

Глобалната групација Геберит е лидер во Европа во областа на санитарните производи. Има силно присуство во повеќето европски земји, каде што обезбедува единствена додадена вредност во областа на санитарната опрема и керамиката за бањи.

Производната мрежа опфаќа 26 производствени капацитети, од кои 4 се наоѓаат на други континенти. Седиштето на групата е во Раперсвил-Јона, Швајцарија. Геберит има повеќе од 12.000 вработени во приближно 50 земји и генерира нето продажба од 3,5 милијарди CHF во 2021 година. Акциите на Geberit се котирани на SIX Swiss Exchange. Од 2012 година, акциите на Geberit се вклучени во SMI (Швајцарски пазарен индекс).

Одржливоста е дел од нашиот идентитет со децении, што е од корист за животната средина, компанијата, клиентите, партнерите, вработените и акционерите.

Добар пример за нашиот принцип на одржливост се производите за заштеда на вода, новите логистички решенија или енергетски ефикасни системи за производство и одговорното образование.