Се прикажуваат сите 7 резултати

ИСТОРИЈА
Golf Ceramics Ltd. е основана со единствена цел: да обезбеди „Квалитет со совршенство“ и да им помогне на луѓето да го остварат својот сон за совршен дом преку задоволување на некои од нивните потреби за керамика.

Почетоци

Создадена во 2006 година, Golf Ceramics Ltd. не само што изгради силно присуство, туку и неверојатна репутација на 40 пазари низ целиот свет. Во нашата фабрика за керамика, ние секогаш продолжуваме да го надградуваме квалитетот на производот преку високотехнолошки методи и ја подобруваме технолошката содржина и изгледот на производите. Санитарната опрема е произведена од тим од компетентни и ефикасни луѓе преку употреба на соодветна германска технологија која е и брза и иновативна. Golf Ceramics сега е водечки на индискиот пазар на керамика како еден од најголемите производители на една единица со производствен капацитет од 3,5-4 милиони парчиња годишно и се подобрува.

Поради моќниот производствен капацитет, одличната економичност, обемната и систематска продажна мрежа, брзата испорака и услугата за клиентите, керамиката со врвен квалитет и најсовремените погони и машини, го направивме Golf Ceramics Ltd., еден од водечките брендови на африканските, блискоисточните и европските пазари.

Технолошки напредни системи

Компанијата работи на еден од најдобрите и технолошки напредни системи. Да наведеме неколку:

Германска фабрикувана печка, за најдобар процес на печење што се користи од селективни производители.
Полуавтоматски систем за леење на клупата за создавање совршени димензии и течни контури на нашите производи.
RO (Обратна осмоза) Технологија за да се обезбеди вода со максимална чистота во фабриката за производство.
Избор на суровини од највисока оценка.
Добро опремена лабораторија за обезбедување квалитет и истражување и развој, која работи на примероци, врши ригорозни тестови, ги одржува строгите контролни параметри на ISI (За индискиот пазар) и презема истражување за процесите и материјалите водени од апликации за да излезе пооживувачки и привлечни производи.
Истакнувајќи го факторот без загадување, севкупната средина во фабриката вклучувајќи ги машините и производните процеси, опасните ефлуенти се соодветно згрижени.