Се прикажуваат сите 2 резултати

ПОТЕКЛО НА УСПЕХОТ
Историјата на Варем е цврсто поврзана со неговото потекло, територијалност и корпоративна култура во североисточна Италија. Географска област на земјата која, уште од првиот повоен период, бележи експоненцијално експлозија на нејзината економија и индустриски развој благодарение на работата и креативноста на народот Венето.

Во овој контекст, Луиџино Бенетоло го основа Варем, придонесувајќи да го направи Венето еден од најиндустриските региони во целиот свет, промовирајќи и правејќи го „Произведено во Италија“ меѓународно признат како синоним за квалитет, доверливост и врвна технологија.

Првично претходник, а потоа и лидер во секторот за производство на садови за експанзија и резервоари под притисок, Varem постојано е доследен на своето потекло, зајакнувајќи ја својата лидерска позиција со текот на времето, станувајќи референтна точка за конкурентите, како и за меѓународниот пазар.
Во денешно време Varem е предводена од втората генерација, преземајќи ги уздите на семејниот бизнис, потврдувајќи ја цврстината и доверливоста на претпријатието. Новото раководство, останувајќи верно на вредностите на таткото основач, продолжува да го проширува и иновира каталогот на производи на Varem, во чекор со новите технологии, за да гарантира максимална функционалност и ефикасност на пазарот.
1973 година
Создавање на првиот производствен погон во Боволента
1976 година
Почеток на производство на садови за ладна вода
Започнете со обликување на мембрани за компресија
1980 година
Изградба на втората фабрика во Боволента
1988 година
Почеток на вбризгување на мембрани
1991 година
Стартување на првата роботизирана фабрика за заварување
1992 година
Отворање на фабриката Лимена.
Почеток на производство на големи садови
1993 година
Изградба на управната зграда во Лимена
1996 година
Почеток на производство на садови за системи за греење
2000 – 2005 година
Прогресивна автоматизација на производството во фабриката Лимена
2009 година
Постигнување на целосна автоматизација на производните линии во фабриката Боволента
2012 година
Воведување на методот на посно производство
2015 година
Добивање на ISO 14001 еколошка сертификација