Прикажан е еден резултат

Комбинирање на пионерски дух со визионерски идеи
До денес, ние сè уште се придржуваме до филозофијата на основачот на нашата компанија, д-р Теодор Штибел: да развиваме и произведуваме иновативни производи на највисоко ниво на квалитет. Кога д-р Теодор Штибел го измислил и произведе грејачот за потопување на калем во неговата работилница во дворот во Берлин во 1924 година, тој го отвори првото поглавје од успешната корпоративна историја на СТИЕБЕЛ ЕЛТРОН. Д-р Теодор Штибел се проширил во растение. За време на Втората светска војна, ова беше целосно уништено. Така што во 1944 година д-р Теодор Штибел ја преселил компанијата во Холцминден во Долна Саксонија, Германија. Каде што се наоѓа нашето седиште до денес.

Во STIEBEL ELTRON отсекогаш сме имале јасен фокус на технолошкиот напредок. Она што нè поттикнува е нашиот став никогаш да не бидеме задоволни со она што веќе сме го постигнале. Затоа што само новото, иновативно размислување може да не одведе како компанија, а вас како наши партнери и клиенти, напред во иднината.
Комбинирање на пионерски дух со визионерски идеи
Од 1924 година, ние ги комбиниравме факторите за успех на технолошката експертиза, квалитетот, иновативноста, доверливоста и близината на клиентите за ваша корист. Денес, ние сме еден од водечките светски добавувачи на технолошки производи за градежни услуги и зелена технологија.

Ние сме меѓународно оперативна групација во семејна сопственост со: прибл. 4.000 вработени ширум светот четири национални и четири меѓународни производствени капацитети 26 продажни компании ширум светот повеќе од 120 продажни организации и агенции низ целиот свет. Повеќе од 830 милиони евра промет во 2021 година, приближно. 50% од странство
Производство на паметни решенија за секое за домашни апарати за топла вода, топлински пумпи, системи за вентилација и грејачи на простории.