Се прикажуваат сите 5 резултати

Приватната компанија Пештан е лидер на Балканот во производство и дистрибуција на полимерни производи и раствори. Компанијата е основана во 1989 година и се занимаваше со производство на полиетиленски водоводни цевки. Со текот на времето, воведе нови материјали (полипропилен и ПВЦ) и ја прошири својата палета на производи. Денеска во понудата може да се најдат над 8.500 производи.Производните капацитети на компанијата Пештан се наоѓаат во Аранѓеловац, Србија.Пештан има директно присуство, преку фирмите ќерки, во Босна и Херцеговина, како и во Романија и преку нејзините претставништва во Русија, Албанија, Хрватска и Обединетите Арапски Емирати. Пестан ги реализира своите операции во повеќе од 80 земји низ светот преку глобална мрежа на агенти и дистрибутери. Првенствено извозно ориентирана, компанијата е присутна на пазарите во Европа, Русија, Блискиот Исток, Северна Африка, Латинска Америка и Соединетите Американски Држави.